Allmän kurs – eSport

Bär du på framtidsdrömmar? Behöver du en nystart?
Saknar du grundläggande behörighet för att söka Högskola eller Yrkeshögskola?

Då är Allmän kurs på Leksands folkhögskola ett alternativ. Kursen bedrivs på gymnasienivå. Hos oss är resan lika viktig som målet. Det är med dialog och förmågan att lyssna som vi bygger kunskap. Vi vill att tiden här ska ge dig möjlighet att stanna upp tänka efter och planera din framtid. Av oss får du verktygen att gå vidare.

När du ansöker till Allmän kurs ska du även välja profil. Du kan välja mellan profilerna:
eSport (läs mer här nedan)
Personlig utveckling (läs mer via den här länken)
Handel/Butik/Kommunikation (läs mer via den här länken).

Profil: eSport

eSport är en av vår tids snabbast växande sporter. I den här inriktningen vill vi ge dig verktygen och kunskaperna för att kunna lyckas med en karriär inom området. Eftersom vi tycker att det är viktigt att fler får chansen att bli en del av eSporten arbetar vi aktivt för inkludering, jämställdhet, en bra miljö och en bra hälsa. Utbildningen är individanpassad så den passar lika bra för dig som precis intresserat dig för sporten som för dig som satsar på att bli elitspelare.

Några av de områden vi kommer att arbeta med är tävlingsspelande, analysförmåga, personlig utveckling, samarbetsförmåga, kostlära, fysisk träning, sponsring, coaching och att utveckla ditt spelande. Målet är att ge dig de allra bästa förutsättningarna för att du skall kunna utvecklas inom eSport.Kursen upplägg och mål

Undervisningen bedrivs på så sätt att vi studerar 2-3 ämnen i taget under tioveckors-perioder. Det är du, dina kurskamrater och lärare som tillsammans skapar utbildningen. Därför är ditt aktiva deltagande och bidrag till erfarenhetsutbyte i gruppen viktigt. Individuella studieplaner upprättas utifrån dina behov och intressen. Vi gör även studiebesök.

I kursen ingår ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, religion och historia. Ämnesläsningen gör vi gemensamt.

Möte några av våra deltagare i filmen
Sök allmän kurs!

Ansökan

Ansökan till Allmän kurs ska innehålla ifyllt ansökningsformulär, ett personligt brev och ett personbevis som du beställer på Skatteverkets hemsida.

Ansökan ska vara skolan tillhanda senast den 16 april 2018.

Efter ett första urval kallar vi ett antal sökande till intervju. Besked om att du blivit antagen får du senast andra veckan i juni.
Du är alltid välkommen att kontakta oss om eventuella återbudsplatser.

Besök oss

Du är självklart välkommen att besöka oss för att se hur vi jobbar, känna på atmosfären och bli inspirerad. Kontakta gärna kursansvarig för att komma överens om en passande tidpunkt för ditt besök för att du ska få ett så bra mottagande som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Allmän kurs Instagramflöde:

Vad tyckte andra?

Läs  tidigare elevers recensioner om skolan och utbildningarna på studentum.se

Läs mer