Tidigare elever om utbildningarna

Individuell plan

Jag har alltid tyckt att skolan har varit tuff så länge jag kan minnas men idag, när jag skriver detta så har jag en helt annan bild av skolan och studier.
Hur lärarna och skolan jobbar passade mig som handen i handsken, lärarna ser varje elev och lägger upp en individuell plan. Man behöver inte mätas med andra elever utan tar studierna i sin takt. Jag gillar klimatet på skolan där alla känner sig välkomna.
LOLA SKAGER
Allmän kurs

Se filmen om Designlinjen!

Möt Anna-Karin (Kajsa) Berglund, huvudlärare, och några av de studerande  på Designlinjen!

Här berättar de om utbildningens upplägg, hur de tänkte när de sökte till skolan och hur de ser på sin tid på utbildningen. Du får också höra hur de ser på möjligheter och planer för framtiden.

Allt om ansökan till Design hittar du här!

BERÄTTELSER FRÅN UTBILDNINGARNA!

Gesällbrev efter tre års studier

Jag erhöll mitt gesällbrev som silversmed 4 september 2012 efter 3 års studier. Jag fick fint stöd och handledning under min studietid på skolan som ledde fram till mitt gesällbrev.

Idag jobbar jag i det egna företaget Patrik Hansson Jewellery i Uppsala där även min verkstad finns och där all tillverkning sker enligt gamla hantverksmetoder. Jag trivs i min nya roll som silversmed och känner stor tillfredsställelse av att få arbete med händerna och ett hantverk.

Min tid i Leksand öppnade verkligen mina ögon för hantverk och jag rekommenderar alla som har ett intresse av att arbeta med händerna och skapa att söka sig hit!
PATRIK HANSSON patrikhansson.se
Metall/Silversmide

Förstå mig på min egen motor

Det viktigaste jag fått med mig från utbildningen i Leksand är att förstå mig på min egen motor och inte vara beroende av uppgifter. Det var ett väldigt tillåtande klimat i verkstan och det viktigaste var att lära sig det en själv var intresserad av och finna sin egen väg inom keramiken. Med det blev klassen spretig vilket gav intressanta diskussioner och en kultur av att hjälpa och lära varandra eftersom vi var bra på olika saker.

Nu går jag på konsthögskolan i Oslo och jag märker hur otroligt viktiga åren i Leksand varit för mig, både keramiskt och som person.
FANNY BYLUND
Keramisk form

Se filmen om Hantverkslinjerna!